Är era smycken äkta?

Alla smycken är designade & handgjorda av oss i vår egen ateljé. Vi använder oss bara av 925 sterling silver i våra smyckens alla delar, alla gulddetaljer är i 18k guld. ( Kedjor, lås, pärlor och vissa små berlocker är inte tillverkade av oss utan väl utvalda, för att passa till vårt hantverk )
Alla silversmycken är stämplade med min  registrerade tillverkarstämpel MIAH och 925 stämpel på baksidan på vissa smycken sitter de på en tag i kedjan. vissa smycken har även en ortstämpel. På kedjan till våra namnsmycken sitter en liten tag med vår logga gäller ej barnsmycken. Vi gör både handstämplade eller graverade smycken valet är ditt!

Tillverkning silversmycken

Kan jag lägga till fler namn?

Ja det går fint, om du vet att det ska bli fler barn kan vi planera för detta, skriv då i ordern att du vill kunna lägga till fler namn så lämnar vi plats, Cirklar får bäst resultat om de inte är kupade, detta kan vi göra efter ev namntillägg! Vissa hjärtan som inte är platta fungerar inte att lägga till namn på i efterskott, fråga om du har fundering kring dessa produkter.
Se länken för mer info!
Gå till namntillägg

Hur ska jag göra för att få datum bakom rätt namn på en cirkel?

Om du vill gravera namn på framsida och datum på baksidan av en cirkel så får du vända på ordningen för datumen för att de ska hamna bakom namnet. Nathalie är född 040404:

Fram :  NATHALIE  (H)  SEBASTIAN
Bak:       080808   (H)  040404    

Hur mäter jag handledsmått?

Ta ett måttband och lägg runt din handled där armband brukar sitta, sedan uppger du detta i din order så anpassar vi armbandet till ditt handledsmått. Du ska alltså INTE lägga till något på det mått du har.

Detta för att olika armband bygger olika mycket och det är omöjligt för dig som kund att avgöra hur mycket som måste läggas till för just det armbandet!

Hur ser de olika gravyrerna och stilarna ut?

Om du önskar att smycket ska graveras, detta är då maskingjort och har inte samma djup som när smycket handstämplas. Välj i ordern vilken stil du önskar av de som är väljbara på just det namnsmycket (alla stilar går inte att ha på alla namnsmycken) De olika stilarna ser du här under.Har du önskemål om en egen font så funkar det också, kontakta då oss för en special beställning på graverade smycken.Under fliken gravyrsmycken hittar du de smycken vi gör med djupgravyr denna gravyr ligger djupt i smycket och kan svärtas med oxid.  Små avvikelser kan förekomma då texten är handstämplad, eftersom detta görs för hand med en stålstämpel för varje bokstav.  

Hur uppger jag symbol?

Det finns hjärta (H)  stjärna (S)  evighetstecken(E) sedan finns även och tecken (&) förkorta dem gärna så med parantes i ordern så vet jag att det är symbolen och inte ordet du önskar! 

Hur ser Vågrät/Lodrät ut?

Så här placeras det på brickor/ stav & stor bricka. Har du speciela önskemål på ditt textsmycke skriv det i medelande rutan vid ordern eller maila mig en skiss.

gravyr silversmycken

Vad är viktigt att tänka på när jag beställer ringar?

I Sverige använder man främst 2 olika ringmått, dels i  diameter (13 till 24 mm ) och dels i omkrets (41 till 76 mm ). Enklaste  sättet att ta reda på din ringstorlek är att mäta en ring som du vet passar. Mät diametern genom att ta en linjal  och mät rakt över ringen (innermått). Eller vira ett papper runt fingret och mät sedan papprets längd.Tänk på att värme och kyla kan påverka storleken på ditt finger! Tänk också på att bredare ringar kräver större storlek! Om du har mätt på en smal ring. (ca +0,5 storlek) Vi säljer plastmått för att mäta ringstorlek.

Diameter i mm och Omkrets i mm       

       
14.5                 45,5              
15                    47,1              
15.5                 48,7              
16                    50,2            
16,5                 51,8
17                    53,5             
17.5                 55           
18                   56,5
18.5                 58          
19                    60

 

      
19,5                 61,2
20                    62,8            
20,5                 64,5
21                    66             Special
21,5                 67,51        Special   
22                    69, 0         Special
22,5                 70,7          Special    
23                    72,2          Special
23,5                 73,8          Special
24                    75,4          Special

Hur är era smycken förpackade?

Alla våra smycken levererar vi i en fin smyckesask med vår logotyp, detta ingår givetvis till smycket!

askar till namnsmycken

Hur går jag tillväga vid retur eller reklamation?

Bif. vad som skall göras, din returadress och mail/mobil så vi kan nå dig lätt!

Packetera gärna i smyckes ask och ett bra retur kuvert Postens hantering är i bland ganska hård så slipper vi skadade smycken. Ska du lägga till namn på ditt graverade smycke skicka gärna med en skiss hur du vill placera namnet. Se namnsmycken/berlock för namntillägg.

Vad är det för skillnad på era fraktsätt?

Ett SPÅRBART brev har en frakttid på 24 timmar (inom Sverige) är spårbart och försäkrat. Kostar 69:- (Eu 110:-) dessa brev hämtar du ut på ditt utlämnings ställe och kräver leg.

Vanligt brev, frakttid på 24-48 timmar (inom Sverige) och är inte spårbart du står för risken om det försvinner! Kostar 29:-(Eu 50:-) dessa brev kommer i din brevlåda.

Hur sköter jag smycken med läder?

Vanligaste problemet är att du får väta på armband, läder produkter slits och åldras fortare vid långvarig exponering för fukt och väta. Så alla smycken bör du ta av vid dusch, bad träning eller liknande aktiviteter. Om detta inte kan undvikas bör du inpregnera dem. Vissa skinnprodukter är mycket känsliga för detta då dom även är stoppade och vätan stannar längre i materialet. Vanliga problem är töjning (produkten ökar i storlek) kan fälla av färg (infärgning som lösgörs vid långvarig fukt/väta) produkten blir fort torr och sliten.