Läs på om populära frågor om våra smycken

Är era smycken äkta?

Alla smycken är designade & handgjorda av oss i vår egen ateljé. Vi använder oss bara av 925 sterling silver i våra smyckens alla delar, alla gulddetaljer är i 18k guld. Kedjor, lås, pärlor och vissa små berlocker är inte tillverkade av oss utan väl utvalda, för att passa till vårt hantverk.
Alla silversmycken är stämplar jag med min registrerade tillverkarstämpel MIAH och 925 stämpel på baksidan på vissa smycken sitter de på en tag i kedjan. Vissa smycken har även en ortsstämpel. Vi både handstämplar och graverar smycken valet är ditt! Har du fler frågor om våra smycken ring eller maila mig!

Tillverkning silversmycken

Kan jag lägga till fler namn?

Ja det går fint, om du tror att det ska bli fler barn kan vi planera för detta. Skriv då också i ordern att du vill kunna lägga till fler namn så lämnar vi plats. Cirklar får bäst resultat om de inte är kupade. Sedan kan vi göra det efter ev namntillägg! Vissa hjärtan som inte är platta fungerar inte att lägga till namn på i efterskott. Innan beställning fråga om du har fundering kring dessa produkter. Se länken för mer info! Gå till namntillägg.

Hur ska jag göra för att få datum bakom rätt namn på en cirkel?

Om du vill gravera namn på framsida och datum på baksidan av en cirkel så får du vända på ordningen för datumen för att de ska hamna bakom namnet. Nathalie är född 040404:

Fram :  NATHALIE  (H)  SEBASTIAN
Bak:       080808   (H)  040404    

Hur mäter jag handledsmått?

Ta ett måttband och lägg runt din handled där armband brukar sitta. Sedan uppger du detta i din order så anpassar vi armbandet till ditt handledsmått. Du ska alltså INTE lägga till något på det mått du har.

Därför att olika armband bygger olika mycket och det är inte möjligt för dig som kund att avgöra hur mycket som måste läggas till för just det armbandet!

Hur ser de olika gravyrerna och stilarna ut?

Gravyr är maskingjort och har inte samma djup som när smycket handstämplas. Välj i ordern vilken stil du önskar av de som är väljbara på just det namnsmycket (alla stilar går inte att ha på alla namnsmycken). De olika stilarna ser du här under. Har du också önskemål om en egen font så funkar det också, kontakta då oss för en special beställning på graverade smycken. Under fliken gravyrsmycken hittar du de smycken vi gör med djupgravyr. Till följd av att vi fräser in detta i materialet. Så ligger den också djupt i smycket. Resultatet blir att den kan svärtas med oxid.  När vi handstämplar texten kan små avvikelser kan förekomma. Eftersom vi gör det för hand med en stålstämpel för varje bokstav.  

Gravyr namnsmycken fonter

Hur uppger jag symbol?

Det finns hjärta (H)  stjärna (S)  evighetstecken(E) sedan finns även och tecken (&). Förkorta dem gärna så med parantes i ordern. Så vet jag att det är symbolen och inte ordet du önskar! 

Hur ser Vågrät/Lodrät ut?

Så här placeras det på brickor/ stav & stor bricka. Har du önskemål på ditt textsmycke skriv det i meddelande rutan vid ordern eller maila mig en skiss.

gravyr silversmycken mallar

Vad är viktigt att tänka på när jag beställer ringar?

I Sverige använder man främst 2 olika ringmått, dels i  diameter (13 till 24 mm ) och dels i omkrets (41 till 76 mm ). Enklaste sättet att ta reda på din ringstorlek är att mäta en ring som du vet passar. Mät diametern genom att ta en linjal och mät rakt över ringen (innermått). Eller vira ett papper runt fingret och mät sedan papprets längd. Tänk på att värme och kyla kan påverka storleken på ditt finger. Tänk också på att bredare ringar kräver större storlek! Om du har mätt på en smal ring. (ca +0,5 storlek) Vi säljer plastmått för att mäta ringstorlek.

Diameter i mm och Omkrets i mm       

       
14.5                 45,5              
15                    47,1              
15.5                 48,7              
16                    50,2            
16,5                 51,8
17                    53,5             
17.5                 55           
18                   56,5
18.5                 58          
19                    60

 

      
19,5                 61,2
20                    62,8            
20,5                 64,5
21                    66             Special
21,5                 67,51        Special   
22                    69, 0         Special
22,5                 70,7          Special    
23                    72,2          Special
23,5                 73,8          Special
24                    75,4          Special

Hur är era smycken förpackade?

Alla våra smycken levererar vi i en fin smyckesask med vår logotyp, detta ingår givetvis till smycket!

askar till namnsmycken

Hur går jag tillväga vid retur eller reklamation?

Bifoga vad som skall göras, tillsammans med din returadress och mail/mobil så vi kan nå dig lätt!

Postens hantering är i bland ganska hård. På grund av detta är det viktigt att du packar i en smyckesask och ett bra returkuvert.  Så slipper vi skadade smycken. 

Ska du lägga till namn på ditt graverade smycke skicka gärna med en skiss på hur du vill placera namnet. Information om detta hittar du under namnsmycken/berlock för namntillägg.

Vad är det för skillnad på era fraktsätt?

När det kommer till frågor om våra smycken är frakten av stor vikt. Ett SPÅRBART brev har en frakttid på 24 timmar (inom Sverige) är spårbart och försäkrat. Kostar 69:- (Eu 110:-) dessa brev hämtar du ut på ditt utlämnings ställe och kräver leg.

Vanligt brev, frakttid på 24-48 timmar (inom Sverige) och är inte spårbart du står för risken om det försvinner! Kostar 29:- (Eu 50:-) dessa brev kommer i din brevlåda.

Hur sköter jag smycken med läder?

Vanligaste problemet är att du får väta på armband, läder produkter slits och åldras fortare vid långvarig exponering för fukt och väta. På grund av detta så bör du ta av alla smycken vid dusch, bad träning eller liknande aktiviteter. Om detta inte kan undvikas bör du impregnera dem. Vissa skinnprodukter är mycket känsliga för detta då dom även är stoppade och vätan stannar längre i materialet. Vilket leder till problem som töjning (produkten ökar i storlek) kan fälla av färg (infärgning som lösgörs vid långvarig fukt/väta). Dessutom blir produkten fort torr och sliten.