Du visar för närvarande Omarbetning av vigselring, nytt liv i gamla minnen.

Omarbetning av vigselring, nytt liv i gamla minnen.

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Inlägg

Omarbetning av guldsmycken – en gammal vigselring som fick bli ett halsband till parets dotter med hennes barns initialer på. Så fint och så underbart när saker får ett nytt liv 🖤

Så här gör jag när en ring omarbetas till ett guldsmycke

Är något jag gör i bland när jag har tid över. Dels för att jag älskar verkligen återvinning tycker det är helt fantastiskt när gamla saker kommer till nytt liv. Dessutom är dessa jobb är så grymt kul att göra. Eftersom det känns enormt tillfredställande att se hur guldet smälter samman för att sedan få hamra ut det på nytt. 

Det börjar med en 18k vigselring som jag delar i 3 delar. Det är bra om man kan få ut minst 1 gram till varje raw berlock då blir de härligt bulliga. Efter att jag delat dem och smälter jag dem en i taget till en rund guld kula. Som jag slutligen hamrar till små puckar som jag stämplar med bokstäver. För att kunna hänga dem i halsbandet tillverkar jag en liten ögla som jag löder på puckens topp. Sist men inte minst polerarar jag dem så de blir riktigt högblanka men lämnar kanterna så de får en rå känsla där.  Och en vigselring som inte används har blivit ett vackert guldsmycke.

Guldring med raw berlock och två bokstäver på en kulring

 

 

Omarbetning av guldring

I bland kan det även funka fint att kombinera nytt med gammalt. Som i den här tillverkningen där vi använde vi kundens eget guld till den lilla raw pucken för att sedan fästa den på en ny kulring

Guldring med raw berlock och två bokstäver på en kulring

Kontakta mig för att omarbeta ett guldsmycke

Om du har gammalt 18k rödguld som ligger och samlar damm i någon byrålåda, vill du göra en omarbetning av guldsmycken? Hör gärna av dig till mig på på telefon eller mail. Så tar vi gärna fram förslag och offert. 

MiaH