Du visar för närvarande Till han som har allt – Manschettknappar i äkta silver

Till han som har allt – Manschettknappar i äkta silver

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Inlägg

En dag som silversmyckes tillverkare

För min egen hälsa försöker jag dela in dagen i olika block för att inte försvinna iväg i samma syssla under orimligt lång tid. För det är just mitt stora problem, jag kan bli sittande hur länge som helst när något smycke är så där spännande och roligt. Tillslut har liksom kroppen fastnat i samma ställning som man intagit de senaste timmarna. Men med de här silver manschettknapparna är det verkligen olika moment för att få till ett färdigt herrsmycke.

manschettknappar vapensköld i silver

Silver Manschettknappar

Varje gång det trillar in en beställning på en bildgravyr tar hjärtat ett extra skutt. När jag trycker på länken till den där bilden som ska få förverkligas på ett smycke. Vare sig det är ett halsband, armband eller manschettknappar vet jag att det är något som betyder mycket för någon. Med detta i åtanke blir jag alltid lika glad för förtroendet och tiden det tar känns som väl värd resultatet. 

manschettknappar vapensköld tillverkning i flera steg

Det första jag gör vid en bildgravyr är att bearbeta bilden i datorn för att maskinen ska kunna läsa in den. Detta blir i bland väldigt tidskrävande eftersom ofta är det en sådan där ögonblicks bild ett första skrivet ord, en barnteckning eller liknande som vill bevaras.  Hur som helst efter det fräser jag in bilden på materialet för manschettknapparnas framsida. När det är klart sågar jag ut formen för just den manschettknappen. Utöver detta återstår lödning och mycket slipande, filand innan man har ett par manschettknappar med bild. Det sista som jag gör är att ge dem en högblank slut finish genom att polera dem.

På bilderna två olika bildgravyrer av vapensköldar från tillverkning till färdiga manschettknappar. 

manschettknappar graverade med regement motiv

Beställning av silver manschettknappar till jubilee

Hoppas jag inspirerat dig att tillverka ett par personliga manschetter, till någon speciell person i ditt liv!

Själv ska jag se till att sträcka på kroppen innan jag fastnat bakom tangenterna också 🙂 Därefter blir det att tillverka ett fantastiskt herrsmycke med en barnteckning.

MIAH Designerns namnteckning