You are currently viewing Vad ger man i konfirmationspresent?

Vad ger man i konfirmationspresent?

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Inlägg

Konfirmationssmycken med gravyr är en personlig konfirmationspresent till både tjejer och killar.

Omkring 30000 tonåringar som tillhör svenska kyrkan konfirmerar sig i Sverige varje år. Det förekommer även borgerliga konfirmationer. Det är icke religiösa sammankomster för ungdomar som där kan prata om livsåskådning och etik.

Hos oss hittar du perfekta personliga presenter. Genom att gravera namn och datum eller en egen text och det blir det ett minne för livet. Efter man avslutar sin konfirmation så samlar man ofta släkt och vänner för att fira högtidsdagen. Oftast firar man  inte med stor fest utan mer vanligt är det med en kaffebjudning, lunch eller middag.

Liksom vid dop brukar alltid några av presenterna bli ett personligt minne. Givetvis är vi glada att få vara del i att tillverka dessa gåvor.

Konfirmationssmycke med plats för mycket text och ett hängande silverkors i mitten.

konfirmationssmycken med kors

Örhängen, armband och konfirmationshalsband som vi tillverkar för hand och graverar ett kors på framsidan, på baksidan graverar vi årets årtal. Perfekt som sista minuten present då jag alltid har några av dessa tillverkade och klara för att leverera. Dessutom tycker jag de passar dagens ungdomar fint med en diskret och stilren design.

Vackert silver armband graverad med 1 kor 13:4-7. Givetvis finns detta armband både till tjejer och killar. Dessutom ger det stora möjligheter både vad det gäller text och mottagarens stil. Eftersom detta armband funkar fint att bära tillsammans med andra armband. Av de anledningarna är det en sån där perfekt konfirmationspresent.

herrarmband

Till killar brukar det alltid vara populärt med både läderarmband och herrarmband helt i silver. Det första har jag graverat med en vanlig gravyr. Medans det andra fått en djupgravyr som gör att texten kan svärtas för en snygg kontrast mot silverarmbandet.

Konfirmationen förr och nu.

Man konfirmeras vid 14-15 års ålder förr vilket även är vanligast nu.

Förr gav konfirmationen en rad ändringar i pojkars och flickors liv. Pojkarna fick nu bära hatt och långbyxor innan har de burit kortbyxor. Flickorna får nu lov att ha hatt istället för schalett. Nu var flickan vuxen och håret skulle döljas, då det ansågs fresta männen. Efter konfirmationen fick man äta tillsammans med de vuxna vid middagsbordet. Det var helt enkelt så att man är vuxen när man konfirmerade sig.

I dag i Svenska kyrkan är konfirmationen en kyrklig gudstjänst som avslutar ungdomars utbildning i den kristna tron. Dessutom då ungdomar  offentligt bekänner den kristna tro som de fått i dopet.