Du visar för närvarande Snus är bra för själen – Exklusiva snusdosor med gravyr

Snus är bra för själen – Exklusiva snusdosor med gravyr

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Inlägg

Lyxiga snusdosor med gravyr

Exklusiva snusdosor med gravyr. Ska man snusa skall man göra det med stil. Därför är det här en perfekt presenter till personen som älskar sitt snus.  Dessutom kan vi gravera den med text, bild ett monogram eller kanske en namnteckning.  Som ett resultat av detta blir din dosa eller present helt unik.

Dessa exklusiva snusdosor med gravyr är tillverkade i aluminium och har en gummipackning så att snuset håller sig färskt längre. Utöver det har den även en askkopp i locket. Den är framtagen för portions snus.

Dosan ligger lika bra i handen som i byxfickan.

Lite historia om snus & snusdosor

LUKTSNUS

Under 1700-talet är luktsnuset populärt i överklassen. Det är en lyxprodukt som bara de rika har råd med. givetvis skulle man ha en vacker snusdosa. Redan på denna tid ska dosan visa på ägarens personlighet och status. Den är även en vanlig personlig gåva. Man tillverkar mycket luktsnus i sverige. Men i slutet av 17oo talet försvinner luktsnuset.

LÖSSNUS

Vid 1800 talet gör vanligt snus entré, detta blir en riktig favorit bland de som använder tobak. Dessutom blir det nu en vara för alla män oavsett klass. Snuset är en vardagslyx för arbetarklassen. Fördelarna är att det kan avnjutas jämt och är dessutom billigt.

Man säljer snuset i pappersförpackningar och sedan använder man en dosa som man tillverkar själv och som är personlig för just ägaren. 1800 talet är en riktig storhetstid för snuset och man har svårt att få det att räcka till.

PORTIONSSNUS

När rökandet blir vanligare går snusandet ner. Under 1960-talet är snusandet så lågt att man funderar på att lägga ner snustillverkningen. Men efter att cigaretters skadlighet börjar upptäckas så börjar saker vända

I slutet av 60-talet kommer en ny dosa och den får en rund form med lock av metall.  Vilket förenklar transport och bevaras snusets färskhet längre.

Under 1970-talet kommer det första lyckade portionssnuset ut och  samtidigt minskar rökningen i Sverige. Detta leder till att snusandet ökar.

I början av 90-talet ansöker Sverige om medlemskap i EU (EG) och nu hänger snuset löst. Eu vill inte ge undantag för snus försäljning i Sverige. Under dessa omständigheter är 90-talets slogan är född – Inte utan min prilla. Hur som helst blev det till slut en seger för alla snusare i Sverige.

Exklusiva snusdosor med gravyr

2019 upptäcker vi av en slump en jäkligt snygg snusdosa på en smyckesmässa. Kortfattat känner vi att denna måste vi bara göra en snygg gravyr på. Ett resultat av detta blev givetvis en vinnande present för all snusande kvinnor och män 🙂

Några fina exempel från gravyr verkstaden 

Du kan se och läsa mer om våra olika snusdosor här